Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vi kommer fram till SWEETs18 ha några korta bloggposter om våra talare. De har fått svara på några enkla frågor om vilka de är och vad de ska föreläsa om.

Foto: Rickard Eriksson

Vem är du?

Ordförande Sveriges Läkarförbundet, specialist i anestesi och intensivvård.   Jag är mamma till två flickor, 7 och 14 år gamla. Min man är också läkare och han jobbar i Skåne.

Var arbetar du? Ev titel?

Sveriges läkarförbund, har min grundtjänst på Danderyds sjukhus och är tjänstledig från denna

Vad skall du föreläsa om på SWEETs?

Hur vi ser på utvecklingen i Sverige.

Varför är detta ämne viktigt och intressant?

Det är viktigt att specialiteten får starkare fäste och etablerar sig och växer ytterligare. En professionell och effektiv akutverksamhet är viktigt för en välfungerande sjukvård. Det utgör dessutom en stor del av sjukvårdens verksamhet och är en viktig samhällsfunktion. Akutsjukvården är av stor betydelse för övrig sjukvård också. Personligen tycker jag området dessutom är extra spännande då det har logistik och koordinering stor viktiga komponenter.

Varför är Akutsjukvård ett spännande ämne?

Lite har jag nämnt ovan. Jag kan tycka bredden på verksamheten är tilltalande och som jag sa ovan att det ställer krav på logistik och koordinering. Akutverksamhet är ofta teamarbete vilket jag tycker berikar arbetet. Själv så gillar jag det akuta och snabba där jag får snabb återkoppling och så är ju ofta akutverksamheten.

Heidi Stensmyren kommer att tala 7/3 kl 15.30 och delta i en paneldiskussion kl 16.00

Twitter: @heidistensmyren

Vi ses på SWEETs18!!