Avliva en myt – och vinn din entrébiljett till SWEETs!

Det saknas evidens för mycket av det vi gör i akutsjukvården och vi får förlita oss på den beprövade erfarenheten. Men hur använder vi den evidens som finns? Varför lever gamla rutiner kvar, trots att det finns ett vetenskapligt underlag för att de inte fungerar eller rent av är skadliga? Har du något du tycker inte handläggs på bästa sätt har du nu en möjlighet att både sprida ditt budskap – och få gå gratis på SWEETs!

Så här gör du:

1. Identifiera en myt
Det kan vara allt från att man måste göra per rectum undersökning vid appendicitfrågeställning till att man ska sänka höga blodtryck på akuten.

2. Gör en litteratursökning
Ta gärna hjälp av forskningskompetent kollega eller din sjukhusbibliotikarie.

3. Sammanfatta din slutsatser. 
Denna ska innehålla bakgrund, metod, resultat och diskussion. Ditt inlägg får inte vara längre än 450 ord.

Samtliga bidrag kommer att presenteras på anonymt på bloggen, där det finns möjlighet att kommentera och ställa frågor.
Senast den 15 januari måste vi ha ditt inlägg. Vinnarna fås fram genom en omröstning bland SWESEMs medlemmar.

Ditt bidrag kommer att publiceras så snart du skickar in det och du har möjlighet att uppdatera din artikel efter att den publicerats, fram till den 15 januari. Det är alltså en god idé att skicka in så snart som möjligt för att ha tid att justera utifrån kommentarerna på bloggen. De tre vinnarna meddelas senast 31 januari. Under SWEETs får de femton minuter var att presentera sin myt under en föreläsning.

Fördjupad kunskap, ära och deltagaravgiften för hela konferensen – finns det någon anledning att inte delta i den här tävlingen?

Tävlingen är öppen för alla som har ett intresse av akutsjukvård. Det spelar ingen roll om du är läkare, sköterska eller student. Skicka ditt bidrag till sweets@swesem.org.

Leave a Reply