#SWEETs17 – FOAM is coming to town

screen-shot-2012-12-29-at-6-08-14-pmVi akutläkare är moderna och progressiva varelser som alltid strävar efter maximal effektivitet. Vi gillar inte långa föreläsningar, ostrukturerade rapporter, ronder som tar hela förmiddagen (eller ronder alls för den delen) och vi är alltid på språng.

Allt detta är bidragande orsaker till den snabba framväxten av FOAM (Free Open Access Medical education) och också viktiga anledningar till akutläkare världen över har omfamnat FOAM.

I Sverige har kunskapen om och användandet av FOAM sakta men säkert spridit sig. När en kommer igång med FOAM kan det vara en transformatorisk händelse som helt förändrar ditt sätt att lära dig. Jag började själv för några år sedan med ett par kirurgiska podcasts men efter SWEETs15 var min värld totalt förändrad! Jag började lyssna på podcasts, och läsa bloggar, flera timmar om dagen och ibland läste jag till och med grundartiklarna..! Plötsligt skjöt min utvecklingskurva i höjden och jag fick ett rykte, på min dåvarande klinik, som killen som läste mängder med artiklar och hade koll på ny evidens.

Inför SWEETs17 satsar vi stenhårt på FOAM och i samarbete med scanFOAM och scancrit kommer vi producera podcasts och blogginlägg, inför och underkonferensen, där vi bl.a. intervjuar talarna, går igenom take home points och ger kommentarer till så många tal vi hinner. Vårt mål är att engagera och presentera innehållet på ett roligt och koncist sätt som är lätt att tillgodogöra sig.

caat9rbwoaerf73Många utav er har säkert redan bra koll på svensk FOAM men kanske kan ni hitta något nytt i denna lista:

http://medicinpodden.libsyn.com/

https://akutmottagningen.com/

https://traumarummet.se/

http://hemodynamik.se/

http://ekg.nu/

 

Vill du vara med i vårt FOAM-team? Hör av dig till jonas.willmer@gmail.com
Vi ses på SWEETs17!

 

Av: Jonas Willmer