SWEETs18

Just nu när andra checkar ut inför jul, håller vi som bäst på att planera programmet för SWEETs som till slut börjar sätta sig. Vår specialitet firar tio år nästa år, i och med införande av 2008 års målbeskrivning blev det möjligt att bli specialist i Akutsjukvård och vi tycker att våra första tio år måste firas. Första dagen på SWEETs kommer vi därför tillägna vår resa genom att först blicka bakåt, men sedan också framåt och diskutera de problem som uppstått och kanske kommer att uppstå. En del spännande gäster har redan tackat ja, som Roberta Petrino som är ordförande i EUSEM, Taj Hassan som är ord i RCEM (UK) samt Victoria Webster som blev vår allra första specialist i Sverige.

Den andra dagen kommer vi ägna åt geriatrisk akutsjukvård, vi vill uppmärksamma denna sköra grupp som sällan prioriteras och ofta tillbringar allt för mycket tid på våra akutmottagningar. För er som önskar fördjupa sig ytterligare, planerar vi diskussionforum om hur vi kan förbättra vården för våra äldre, en workshop modererad av några av våra duktiga föreläsare.

Andra dagen kommer också ha ett tydligt forskningsfokus, där en modererad postervandring kommer att erbjudas och vi får en chans att förkovra oss inom aktuell forskning i Sverige. Dagen avslutas med ett postervernisage, där vi en chans att diskutera forskning under trevliga former.

Nytt för i år är att vi beslutat öppna upp ST-dagen för en större skara åhörare och vi därför valt att flytta den till stora scenen. Vi vill att ”best practice” och EBM hamnar i blickfånget och tänker oss en dag med korta kärnfulla budskap, för att låta dagens avslutas med att vi delar med oss av våra erfarenheter och bästa tips på smarta lösningar.

Det här är endast ett axplock av allt roligt vi planerar, det kommer att dyka upp små roliga sidospår och en del seminarium. Vi hoppas få till ett program som är givande även för sköterskor, vi arbetar med en workshop för sköterskor kring hur vi skall utnyttja våra Akutsköterskors komptenes.

Anmälningslänken kommer snart vara aktiv och vi hoppas att så många som möjligt kommer och umgås i mars på Skoghem & Wijk!

Ta en titt på det prel. programmet här: http://sweets.nu/program/

Vi ses på SWEETs!

Anna Allberg

Sammankallande för organisationskommitten